Jag stödjer tydligtvis Giuliani

Jag kan inte påstå att jag känner mig särdeles entusiastisk inför någon av kandidaterna i det amerikanska presidentvalet än så länge. Icke desto mindre var svaret entydigt då jag gjorde de tester Carl-Robert Lindgren på kulturrevolution.se tipsade om igår: Rudy Giuiliani är min kandidat enligt såväl FOX’ Candidate Matchmaker som ABCs Match-O-Matic (Förlåt, Ola!).

Hur som helst tycks Iowa ha blivit en stor seger för i första hand herrar Obama och Huckabee, och ett lika stort nederlag för i första hand Clinton och Romney. Mike Huckabee hade förvisso den goda smaken att göra oerhört underhållande kampanjunderhållning tillsammans med Chuck Chucken Norris, men i övrigt är jag mycket skeptisk till hans överdrivet religiösa approach och åsikter kring evolutionslära och kvinnans roll. Barack Obama har onekligen stjärnkvaliteter, men frånsett det märkliga faktum att jag faller för den politiskt korrekta frestelsen att finna det lite tilltalande med en svart man i vita huset kan jag inte komma på en enda anledning till att rösta på honom.

Dock tror jag att han på allvar kan komma att utmana Hillary nu. Huckabee har nog inte en chans att ta sig hela vägen, men hans vinst mot Romney som tydligen skall ha satsat 20 gånger mer pengar per väljare i Iowa, kan mycket väl bereda vägen för Rudy. För övrigt måste jag tillstå att det känns som om våra stora dagstidningar- jag ha inga empiriska belägg för detta – har börjat ta också republikanernas kandidater mer på allvar på sistone. Ett tag hade man intrycket av att själva presidentvalet skulle stå mellan Obama och Clinton. Har media kanske lärt sig sin läxa från 2004?

Niklas Elert

DN. Erixon. Weimers tror på McCain.

0 Svar to “Jag stödjer tydligtvis Giuliani”



  1. Kommentera

Lämna en kommentar




Germania gavs ut 2008 på Hydra Förlag.

Germania är ett karaktärsdrivet, humoristiskt epos med liberal touche, en mörk satir som berättar om en tillvaro inte olik vår egen. I denna märkliga, skruvade värld sluter två forna antagonister en ohelig allians, och inget blir sig någonsin mer likt.

Den nyfikne kan avnjuta de första tre kapitlen här på bloggen: Läs direkt!


null


.
Germania på Bokus.
Germania på Adlibris.
Debutantporträtt med halva författarparet i SydSvenskan: Gör det ont när kroppar brister?

Sagt om Germania

"(Jag) kan garantera underhållande och bisarr läsning som överraskar, men som ändå känns märkligt bekant."

Johan Norberg, författare och globaliseringsvurmande tankesmed.


"För den som vill roa sig och lyssna till samhällssatir med liberala undertoner så finns Germania att lyssna till."

Fredrick Federley, centerpartistisk riksdagsledamot.


"Projekt av detta slag brukar aldrig överleva bakfyllan, men detta är ett undantag."

Andreas Bergh, nationalekonomisk fil dr och välfärdsforskare.


"Er bok är ett illa skrivet skämt som försvarar SSveriges (sic) utsugning av tredje världen."

Aporna, maoistisk bloggare.

Prenumerera på bloggen