Entreprenör, mediemogul och stilikon.

Han har kallats för Västeuropas stilikon för det tjugoförsta århundradet, jämförbar enkom med den framlidne brittiske hertigen. Tillika är han enligt diverse högerideologer sinnebilden för en sann randiansk övermänniska, med principfasta värderingar och en hållning likt en eldgaffel.

Den moderne myten Pedér P’de är vicepresident för Pd Universal Enterprises, och har under de senaste åren seglat upp som president James Arlingtons främste antagonist. Konkurrenter har de bägge herrarna förvisso alltid varit i större eller mindre utsträckning, men tidigare också goda vänner som drog nytta av varandras kunnande och det incitament den informella tävlingen dem emellan alltid inneburit för att tjäna mer pengar. Pedér P’des nyare konflikt med sin chef är däremot av ideologiskt slag, då han lär tycka att denne i alltför stor utsträckning börjat avvika från vad som borde vara kapitalismens själ och hjärta, till förmån för vad vissa menar är ”mjukare världen”. Herr P’de själv ser emellertid inte något altruistiskt i herr Arlingtons nya fokus, utan fruktar att hans nye vän är i begrepp att slå in på andra, mörkare stigar.

Pedér P’de är Pd Universal Enterprises grundare Bernárd P’des yngste son. Vid faderns son fick han stå tillbaka till förmån för brodern Ramón P’de i fråga om presidentposten i familjeföretaget. James Arlington utnämnde honom till vicepresident, och han ses av ekonomer i allmänhet som den självklare efterföljaren till denne den dag då formerandet av en ny elitkonstellation blir aktuellt. Detta trots deras meningsskiljaktigheter – ingen kan nämligen anse annat än att herr P’de utgör själva essensen i modern företagsamhet, det bränsle som driver projekt mot nya skallängder och marknader.

Annonser

Germania gavs ut 2008 på Hydra Förlag.

Germania är ett karaktärsdrivet, humoristiskt epos med liberal touche, en mörk satir som berättar om en tillvaro inte olik vår egen. I denna märkliga, skruvade värld sluter två forna antagonister en ohelig allians, och inget blir sig någonsin mer likt.

Den nyfikne kan avnjuta de första tre kapitlen här på bloggen: Läs direkt!


null


.
Germania på Bokus.
Germania på Adlibris.
Debutantporträtt med halva författarparet i SydSvenskan: Gör det ont när kroppar brister?

Sagt om Germania

"(Jag) kan garantera underhållande och bisarr läsning som överraskar, men som ändå känns märkligt bekant."

Johan Norberg, författare och globaliseringsvurmande tankesmed.


"För den som vill roa sig och lyssna till samhällssatir med liberala undertoner så finns Germania att lyssna till."

Fredrick Federley, centerpartistisk riksdagsledamot.


"Projekt av detta slag brukar aldrig överleva bakfyllan, men detta är ett undantag."

Andreas Bergh, nationalekonomisk fil dr och välfärdsforskare.


"Er bok är ett illa skrivet skämt som försvarar SSveriges (sic) utsugning av tredje världen."

Aporna, maoistisk bloggare.

Prenumerera på bloggen

Annonser

%d bloggare gillar detta: