Levnadsglad filmskapare, spårlöst försvunnen sedan flera år.

Den nederländske producenten, ingenjören och regissören Konvo van Kaiser gjorde sig ett namn i det tidiga nittiotalets Hollywood med sina ömsom konstnärliga, ömsom svulstiga produktioner. Han lär ha varit en mycket nära vän till Pd Universal Enterprises nuvarande president James Arlington, då börsspekulant på uppåtgående.

Herr van Kaiser var i allt en talangfull mångsysslare. Han och nämnde herr Arlington ska ha lärt känna varandra då de arbetade tillsammans med ett projekt åt den andra elitkonstellationens president Ramón P’de, som gick ut på att bygga upp Pd:s filmindustri. Vid sidan av sin stora konstnärliga kännedom kring film var herr van Kaiser nämligen en utomordentlig affärsman, och uppköpsprojektet rönte stora framgångar.

Förutom dessa talanger var Konvo van Kaiser tekniskt skolad från botten. Han hade under många år parallellt med filmen arbetat med forskning inom Pd Tecnologia. Projekten var och är mycket hemliga till sin art, men det är känt att han intresserade sig storligen för robot- och rymdteknologi, samt neurala nätverk och militärteknik.

Han utsågs, som belöning för sina insatser, till elitkonstellär för Pd Tecnologia, då James Arlington tog över Pd Universal Enterprises ledning och formerade den tredje Elitkonstellationen.

Om hans karriär efter detta är det dock svårt att utröna någonting. Ty bara några månader efter att James Arlington blivit företagets nya president och herr van Kaiser tillträtt sin post som elitkonstellär, försvann den av alla så omhuldade och omtyckte filmaren spårlöst. Omständigheterna kring försvinnandet är oklara, men de tros allmänt ha innefattat en god portion förskingring. Den allmänna uppfattningen är att herr van Kaiser är död idag, även om en stor del av Pd:s underrättelsetjänst Pd Intelligentias budget ännu är vigd åt efterspaningar. Försvinnandet skall ha tagits hårt av James Arlington.

Annonser

Germania gavs ut 2008 på Hydra Förlag.

Germania är ett karaktärsdrivet, humoristiskt epos med liberal touche, en mörk satir som berättar om en tillvaro inte olik vår egen. I denna märkliga, skruvade värld sluter två forna antagonister en ohelig allians, och inget blir sig någonsin mer likt.

Den nyfikne kan avnjuta de första tre kapitlen här på bloggen: Läs direkt!


null


.
Germania på Bokus.
Germania på Adlibris.
Debutantporträtt med halva författarparet i SydSvenskan: Gör det ont när kroppar brister?

Sagt om Germania

"(Jag) kan garantera underhållande och bisarr läsning som överraskar, men som ändå känns märkligt bekant."

Johan Norberg, författare och globaliseringsvurmande tankesmed.


"För den som vill roa sig och lyssna till samhällssatir med liberala undertoner så finns Germania att lyssna till."

Fredrick Federley, centerpartistisk riksdagsledamot.


"Projekt av detta slag brukar aldrig överleva bakfyllan, men detta är ett undantag."

Andreas Bergh, nationalekonomisk fil dr och välfärdsforskare.


"Er bok är ett illa skrivet skämt som försvarar SSveriges (sic) utsugning av tredje världen."

Aporna, maoistisk bloggare.

Prenumerera på bloggen

Annonser

%d bloggare gillar detta: