Den frihetlige bögen Alexander Bard

Även han har påståtts kalla sig själv för stalinist, kan man inte undgå att få gemytligt liberala vibbar av Alexander Bard, intervjuad i SvD med anledning av sitt beslut att bli politiker. I synnerhet som han inte ser något parti som sin naturliga hemvist och inte heller vill placera in sig på en traditionell höger-vänster-skala, en attityd man som frihetligt sinnad sannerligen kan identifiera sig med i borgerlighetens kvalmiga FRA-Sverige. 

Alexander Bard har flera gånger öppet berättat att han använt narkotika och arbetat som prostituerad – och han vägrar ta avstånd från det.

– De flesta politiska rådgivare 
skulle nog ge mig rådet att gå ut och be om förlåtelse. Det vore att hyckla! Jag jobbade som sexarbetare i 20-årsåldern och är rätt stolt över det och det är en del av mig. Dessutom har jag brukat, men inte missbrukat, knark. Det var intressant, inte enbart positivt, jag förstår definitivt problematiken kring droger.

Den svenska sexköpslagen kallar han fascistisk eftersom den drevs igenom utan att de berörda, sexarbetarna själva, fick yttra sig. Annars är det framförallt kulturfrågor han vill driva, och kommer med en lång utläggning om illegal fildelning. Den oroar honom eftersom han menar att den leder till att nästa generations musiker inte får tillräckliga ekonomiska resurser att utveckla sina talanger.

Sverige skulle ha mycket att vinna om människor av Alexanders Bards kaliber kunde ta över ett stort stycke makt- och medieutrymme från alla dessa själlösa partibroilers som faktiskt bestämmer i vårt land. Dock är just den sympatiska oviljan att placera sig själv i ett särskilt fack, omfamna ett särskilt, genomkompromissat åsiktspaket, alla frihetsivrares största svaghet. Ty hur organisera sig i ett kollektiv med möjlighet att förändra när själva motviljan mot kollektiv och politiska strukturer är en del av ens grundsyn? Utkomsten i FRA-debatten och sveket från våra förment liberala folkvalda säger en del om i hur stor utsträckning kollektiv faktiskt kollektiviserar. 

Vi får hoppas att detta olycksaliga öde inte drabbar också Bard, utan att han förblir sina principer trogen, vad han än väljer att kalla sig. Germaniabloggen, vars företrädare helt saknar politiska ambitioner men ändock gärna vill förändra samhället i mer frihetlig riktning ägnar oss under tiden åt vår egen form av kreativt skapande med förhoppningen att vi än dag når lika stora framgångar på detta område som herr Bard. 

Niklas Elert

Annonser

1 Response to “Den frihetlige bögen Alexander Bard”


  1. 1 Ture Masing augusti 14, 2008 kl. 10:45 f m

    Det är synd att så liten andel förstår Alexander Bards storhet.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Germania gavs ut 2008 på Hydra Förlag.

Germania är ett karaktärsdrivet, humoristiskt epos med liberal touche, en mörk satir som berättar om en tillvaro inte olik vår egen. I denna märkliga, skruvade värld sluter två forna antagonister en ohelig allians, och inget blir sig någonsin mer likt.

Den nyfikne kan avnjuta de första tre kapitlen här på bloggen: Läs direkt!


null


.
Germania på Bokus.
Germania på Adlibris.
Debutantporträtt med halva författarparet i SydSvenskan: Gör det ont när kroppar brister?

Sagt om Germania

"(Jag) kan garantera underhållande och bisarr läsning som överraskar, men som ändå känns märkligt bekant."

Johan Norberg, författare och globaliseringsvurmande tankesmed.


"För den som vill roa sig och lyssna till samhällssatir med liberala undertoner så finns Germania att lyssna till."

Fredrick Federley, centerpartistisk riksdagsledamot.


"Projekt av detta slag brukar aldrig överleva bakfyllan, men detta är ett undantag."

Andreas Bergh, nationalekonomisk fil dr och välfärdsforskare.


"Er bok är ett illa skrivet skämt som försvarar SSveriges (sic) utsugning av tredje världen."

Aporna, maoistisk bloggare.

Prenumerera på bloggen

Annonser

%d bloggare gillar detta: