Socialdemokraternas vänskap med diktatorer

Bloggen har uppdaterats tämligen lite – nej förresten, den har inte uppdaterats alls, på sistone. Anledningarna till detta är, utöver lättja och skeva prioriteringar, många.

Jag anser dock att jag har den bättre ursäkten av mig och Jonas i form av en icke självförvållad avsaknad av internet i mitt tillfälliga hem i Holland, den sista anhalten på min utdragna utlandsvistelse. Mot detta kan man förvisso kontra att om jag verkligen brann för bloggen och boken borde jag inte ha lämnat bredbands-Sverige överhuvudtaget för att inte riskera att försätta mig i dylika situationer. Men ibland har man flera drömmar att förverkliga samtidigt.

Boken är emellertid ett minst lika tungt distraktionsmoment, och antagligen det Jonas skulle skylla på om han ställdes mot väggen för sitt bloggskolk. Vi har en deadline satt till slutet av juli på i stort sett allting som angår vårt epos, och då vi av förklarliga skäl inte kan samordna våra krafter i vår större utsträckning är arbetsfördelningen i nuläget följande: jag fokuserar på att färdigställa illustrationerna medan Jonas ägnar sig åt att implementera förändringar efter Hydras korrektur. Naturligtvis granskar vi varandras insatser innan någonting stämplas för att garantera högsta möjliga kvalitet. Kontentan: det tar mängder av tid, så gott som all fritid som står till förfögande för tillfället faktiskt.

Nu när undanflykterna är avklarade för den här gången kunde jag inte låta bli att notera att folkpartiets Birgitta Ohlsson skriver ännu en (med rätta) hätsk debattartikel på Brännpunkt mot en av de återkommande bifigurerna i vårt epos Germania, Robert Mugabe. I vårt universum har zimbabwes frihetskämpe nummer ett mest spelat rollen som en skrattframkallande side-kick åt huvudpersonnaget, medan hans (van)styre av sitt eget land förvisso inte glömts men ändock blott ägnats en nonchalant, raljerande uppmärksamhet i förbifarten. Alla som har läst en dagstidning på sistone har dock inte kunnat undgå att notera de många spaltmeter som vigts åt den riktige Robert just nu pågående depotismer.

Bilden som ackompanjerar Birgitta Ohlssons artikel – har hon valt den eller var det någon fyndig redigerare på Svd? – är en tämligen talande illustration för den skamfläck som är den svenska socialdemokratiska utrikespolitiken: Ingvar Karlsson hand i hand med den zimbabwiske despoten.

Ja, om detta nu skulle vara ett utslag för att det var någonting mer mellan de två herrarna än blott en strikt statsmannamässig relation låter jag vara osagt, men om så vore fallet skulle detta att ha umgänge med en diktator vara ett betydligt mindre brott i min bok än att ösa biståndspengar över dennes regim, även om man kan misstänka att de två rollerna vore svåra att hålla isär.

Niklas Elert

Annonser

0 Responses to “Socialdemokraternas vänskap med diktatorer”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Germania gavs ut 2008 på Hydra Förlag.

Germania är ett karaktärsdrivet, humoristiskt epos med liberal touche, en mörk satir som berättar om en tillvaro inte olik vår egen. I denna märkliga, skruvade värld sluter två forna antagonister en ohelig allians, och inget blir sig någonsin mer likt.

Den nyfikne kan avnjuta de första tre kapitlen här på bloggen: Läs direkt!


null


.
Germania på Bokus.
Germania på Adlibris.
Debutantporträtt med halva författarparet i SydSvenskan: Gör det ont när kroppar brister?

Sagt om Germania

"(Jag) kan garantera underhållande och bisarr läsning som överraskar, men som ändå känns märkligt bekant."

Johan Norberg, författare och globaliseringsvurmande tankesmed.


"För den som vill roa sig och lyssna till samhällssatir med liberala undertoner så finns Germania att lyssna till."

Fredrick Federley, centerpartistisk riksdagsledamot.


"Projekt av detta slag brukar aldrig överleva bakfyllan, men detta är ett undantag."

Andreas Bergh, nationalekonomisk fil dr och välfärdsforskare.


"Er bok är ett illa skrivet skämt som försvarar SSveriges (sic) utsugning av tredje världen."

Aporna, maoistisk bloggare.

Prenumerera på bloggen

Annonser

%d bloggare gillar detta: