Dagens sämsta citat

-Jag tycker att kostnaden för att människor under en viss period i livet ska kunna gå ned i arbetstid ska ligga på staten.

Lars Ohly. Har människan någon uppfattning om hur ”staten” finansieras – vilka kostnaden egentligen hamnar på? Hans attityd är fruktansvärt arrogant.

Något som förvisso är symptomatiskt för all v-politik. Har man utgångspunkten att staten skall administrera allt resulterar det ofelbart i olika intressegrupper som slåss om sin del av den statiska kakan, på de andras bekostnad. Det enda sättet att rättfärdiga det är att i sin retorik framställa staten som outtömlig resurs fristående från skattebetalarna.

Uppdatering: någon som däremot har fattat vad stat och kommun egentligen är och vad det innebär är hamburgerkedjan Maxs vd Richard Bergfors, med anledning av att UEFA tvingat dem att stänga sin restaurang på Borås Arena tillfälligt eftersom fotbollsförbundet har sponsoravtal med McDonalds:

Borås kommun har erbjudit oss ersättning men vi har tackat nej. Det här har aldrig handlat om pengar, utan om principen. I min värld är det inte Borås fel att det blivit så här och därför tycker vi inte att Borås ska ta skattemedel för att ersätta oss.

 

Niklas Elert

Annonser

3 Responses to “Dagens sämsta citat”


 1. 1 Nisse på Manpower juni 5, 2008 kl. 11:56 f m

  Herr Ohly är inte korkad, har gör bara vadsomhelst för att få några röster till. Populism och totalt orealistiska drömmar.

  Herr Lars Ohly: Jag har ett ännu bättre förslag som ditt parti skulle kunna få 1000-tals nya röster för:

  4 timmars arbetsdag med 25% högre lön som staten betalar från att man fyller 25 år.

 2. 2 Johnny Scharonne juni 6, 2008 kl. 1:02 f m

  Om du syftar på att han snackar om småbarnsföräldrar håller jag delvis med. För att skaffa barn anser jag vara ett val och man kan inte välja något helt frivilligt och sen förvänta sig att få det helt betalat åt en.

  Däremot är det självklart att folk som är sjuka inte ska behöva gå och dö. De som påstår att sjuka människor snor andras pengar genom att leva på statliga sjukbidrag har jag inte så mycket respekt för. Det är som att påstå att alla som tjänar pengar gör det genom hårt arbete. Vissa som bara har kommit på en säljande idé men inte arbetar kan dra in miljarder medan en som jobbar 12 timmar om dagen sju dagar i veckan bara tjänar några tusen. Det ser inte jag som rättvisa, men alla bryr sig inte om rättvisa utan mer om att låtsassiffrorna ska rulla rätt på bankernas datorer.

 3. 3 Jonas Sigedal juni 6, 2008 kl. 2:26 f m

  Scharonne: Nja det är ju inte de som lever på bidrag som snor. Det är staten som snor. Att det är stöld att ta pengar från någon har ju inte att göra med huruvida man sympatiserar med syftet eller inte. Stöld är ju stöld ändå. Sen har vi den eviga diskussionen om värdeskapande. Aningen simplifierat exempel måste jag väl säga att du ger, men fortfarande: vem förlorar på att den som lever på att sälja en idé gör det? Ingen, om det är frivilligt att köpa den. Då skapar den istället mervärden för den som köper den. Bara frivilliga överenskommelser kan skapa värden i båda riktningarna.

  Därtill utgör den finansiella marknaden en otroligt viktig komponent för att förmedla kapital och investeringar. Att möjligheten att leva på investeringar skapades var det som möjliggjorde att kunna leva av arbete. I ett tänkt jordbrukssamhälle vara alla kapitalister och arbetare på samma gång; man ägde sin plätt och alla risker det medförde, samtidigt som man brukade den. Att kapital och arbete separerades i större utsträckning vad avgörande för all välståndsutveckling, såväl som trygghetsinstitutioner såsom fast arbete, försäkringsbolag, krediter, banker osv.

  Vissa är helt enkelt bättre på att flytta de där siffrorna på skärmen än andra, och andra är bättre på att utföra kroppsarbete. Genom att dela upp dessa sysslor tjänar båda på det.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Germania gavs ut 2008 på Hydra Förlag.

Germania är ett karaktärsdrivet, humoristiskt epos med liberal touche, en mörk satir som berättar om en tillvaro inte olik vår egen. I denna märkliga, skruvade värld sluter två forna antagonister en ohelig allians, och inget blir sig någonsin mer likt.

Den nyfikne kan avnjuta de första tre kapitlen här på bloggen: Läs direkt!


null


.
Germania på Bokus.
Germania på Adlibris.
Debutantporträtt med halva författarparet i SydSvenskan: Gör det ont när kroppar brister?

Sagt om Germania

"(Jag) kan garantera underhållande och bisarr läsning som överraskar, men som ändå känns märkligt bekant."

Johan Norberg, författare och globaliseringsvurmande tankesmed.


"För den som vill roa sig och lyssna till samhällssatir med liberala undertoner så finns Germania att lyssna till."

Fredrick Federley, centerpartistisk riksdagsledamot.


"Projekt av detta slag brukar aldrig överleva bakfyllan, men detta är ett undantag."

Andreas Bergh, nationalekonomisk fil dr och välfärdsforskare.


"Er bok är ett illa skrivet skämt som försvarar SSveriges (sic) utsugning av tredje världen."

Aporna, maoistisk bloggare.

Prenumerera på bloggen

Annonser

%d bloggare gillar detta: