Germania kommer att bli en succé

Undertecknad och herr Sigedal har i dagarna på allvar börjat skissera fram handlingen till bok två av vårt liberala epos Germania, en process som såhär i inledningsstadiet är fruktansvärt stimulerande så till vida att men fritt kan bolla vilka idéer som helst.

Att vårt ramverk är av det mer skruvade slaget gör att ingen idé eller formulering, hur galen den än må tyckas, någonsin kasseras helt – även om den naturligtvis alltid anpassas till handlingen eller kanske introduceras i ett helt annat sammanhang än vad det var tänkt.

Det där med att döda våra älsklingar ligger inte riktigt för oss, vi tror snarare på att övergöda dem till maximum, något som understryks av att den bok som kommer i höst omfattar 600 sidor, drygt. Det hade nog heller aldrig kunnat bli annat än en tegelstensroman.

Våra kära redaktörer på Hydra Förlag håller för närvarande på med korrekturen av första boken och nog börjar man bli tämligen entusiastisk i väntan på september månads utgivning. Jag kan inte heller, när jag läser denna skildring av litteraturklimatet i Sverige, tycka annat än att vår bok definitivt fyller upp ett tomrum, eller rent utav skapar en helt ny genre – det humoristiska politiska eposet.

Återstår att se om marknaden anser detsamma – men det, är som vi fått erfara, någonting man faktiskt kan påverka. Alltför många verk har säkerligen gått i graven på grund av den fatalistiska attityden hos upphovsmannen att: ”vi får hoppas att jag blir upptäckt av något förlag”. Vi har däremot sedan länge varit medvetna om att om vi a) vill röna uppmärksamhet och b) vill tjäna pengar på vår bok så måste vi själva slita som djur med att få folk att läsa den. För tillfället håller vi på att brainstorma fram nya idéer till hur vi skall göra Germania till den succé den – i vårt tycke – förtjänar att bli. Förslag uppmuntras.

Tills vidare rekommenderas alla nyfikna att ladda hem de första tolv kapitlen här – de finns tillgängliga i såväl text- som ljudboksversion. Här till höger kan ni dessutom se några omdömen, såväl ris som ros.

Niklas Elert

 

Annonser

0 Responses to “Germania kommer att bli en succé”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Germania gavs ut 2008 på Hydra Förlag.

Germania är ett karaktärsdrivet, humoristiskt epos med liberal touche, en mörk satir som berättar om en tillvaro inte olik vår egen. I denna märkliga, skruvade värld sluter två forna antagonister en ohelig allians, och inget blir sig någonsin mer likt.

Den nyfikne kan avnjuta de första tre kapitlen här på bloggen: Läs direkt!


null


.
Germania på Bokus.
Germania på Adlibris.
Debutantporträtt med halva författarparet i SydSvenskan: Gör det ont när kroppar brister?

Sagt om Germania

"(Jag) kan garantera underhållande och bisarr läsning som överraskar, men som ändå känns märkligt bekant."

Johan Norberg, författare och globaliseringsvurmande tankesmed.


"För den som vill roa sig och lyssna till samhällssatir med liberala undertoner så finns Germania att lyssna till."

Fredrick Federley, centerpartistisk riksdagsledamot.


"Projekt av detta slag brukar aldrig överleva bakfyllan, men detta är ett undantag."

Andreas Bergh, nationalekonomisk fil dr och välfärdsforskare.


"Er bok är ett illa skrivet skämt som försvarar SSveriges (sic) utsugning av tredje världen."

Aporna, maoistisk bloggare.

Prenumerera på bloggen

Annonser

%d bloggare gillar detta: