Germaniaredaktionen såg Dr Mengele i Sydamerika

Dr Mengele
Germaniaredaktion och de två däri ingående medlemmarna, befinner sig för tillfället på en sejour i rekreationens tecken i det mytomspunna, habsburgska centraleuropa. Redaktionen sitter för tillfället på ett klassiskt slovakiskt kafé inmundigandes cappuchino och tiramisu, dessa slaviska läckerheter med så mycket historia. Sötsaks- och avslappningsbehovet är idag särdeles stort, då gårdagkvällens utegångsfas för Germaniaredaktionen, då den fann sig botaniserandes bland slovakiska specialiteter såsom vodka och öl på mången bar med outtalbara namn, var tämligen hård. Redaktionen hade även förmånen att träffa Bratislavas starke man, storslaven och ultranationalisten Mr Bratislava. Nog om detta.

Då wlan är ett okänt begrepp i Mr Bratislavas hemstad, Bratislava, har redaktionen varit på tok för oanslutna under helgen och således inte kunnat leverera de vanliga, stringenta politiska analyser som utöver dess bok, Germania, blivit dess signum i bloggosfären. Detta är i sammanhanget beklagligt, då helgen tycks ha varit händelserik i nyhetshänseende, i synnerhet för den med faiblesse för såväl kommunistiska som nazistiska våldsivrare och herrar. Germaniaredaktionen hyser nämligen denna faiblesse, och fascineras storligen över att den numer har äran att bo i en nation som fördöms av Zimbabwes diktator Robert Mugabe. Ja, nu åsyftar vi ju alltså inte det vackra Slovakien och dess glittrande metropol där nystalinistisk, utopiarkitektur varvas med åldrade, illa underhållna monumet från de fornstora dagar som Mr Bratisleva, när Germaniaredaktionen träffade honom, talade sig så varmt om. Vi åsyftar Sverige.

Det land som kan stoltsera med att ha framavlat den främste nazistiske ideologen och praktikern genom tiderna – Adolf Hitler – Österrike, förrärades också med ett besök från Germaniaredaktionen och dess författare. Det var det habsburgska kejsardömets huvudstad, Wien, som leende mottog herrarna i fråga i går lördag. Man kan lätt göra sig skyldig till ett syftningsfel om man säger att en preussisk prägel låg över detta centraleuropas Mecka, men Preussen var i sanning närvarande i Wien, bildligt talat naturligtvis. Det var ordning och reda, städat, rent och rikt, med de mest skinande, blänkande och välputsade husfasader, kornischer och stuckaturer som någon ingående medlem av redaktionen någonsin sett.

På tal om Adolf Hitler, denne mustaschprydde megaloman, så var denne Österrikes son även nazist. En annan nazist var den nu hädangångne nazistjägaren Simon Wiesenthal.

Förlåt, vi skrev fel. Simon Wiesenthal veg en stor del av sitt högst hedervärda liv åt att finna och ställa nazistiska krigsförbrytare inför rätta. Den organisation han grundade, Simon Wiesenthal Center (SWC), fortsätter med detta viktiga värv, och inleder i dagarna en kampanj riktad på att finna gubbnazister i exil i Argentina, Chile, Uruguay och Brasilien, fyra länder som av en händelse har mycket gemensamt med Germaniaredaktionens senaste resrutt, undantaget Brasilien. Faktum är nämligen att den bok ni alla njuter av och skrattar åt till stor del skrevs i Sydamerika, då Germaniaredaktionen i våras valde att i försakandet av alla andra aspekter av livet, såsom flickvän, skola, jobb och semester, förlägga författandet av sitt epos till dessa länder.

Nu när SWC för upp ämnet på tapeten faller det sig naturligt att fråga sig om vi såg några gubbnazister under vår resa. Herr Sigedal hävdar till exempel att han såg doktor Mengele själv strosande spatsera runt i la Boca, iförd vit linnekostym, panamahatt samt vita kalvskinnshandskar lite dekadent hållna i en vänsterhand vars ena finger prytts av en nazistisk ordensring.

Herr Elert ställer sig skeptisk till denna iaktagelse, i synnerhet som herr Mengele lär ska ha dött 1979, men framför allt eftersom Germaniaredaktionen aldrig vågade sig till la Boca, detta Buenos Aires svar på Rosengård. Han är dock beredd att backa upp herr Sigedals historia för den händelse att de någon gång skulle kontaktas av SWC eller kanske rent av IPCC då herr Mengele, fortfarande iförd sin ring, enligt herr Sigedal gick in i en bensinslukande stadsjeep körd av ingen mindre än den bevisligen döde Adolf Eichmann, iförd en gammal krigsuniform från andra världskriget.

Trovärdigheten i herr Sigedals vittnesmål torde således vara ganska lågt, men då Sydamerika som bekant kryllar av nazister kan man tänka sig att vi åtminstone såg, blev betjänade av, köpte cigaretter av, åt kött stekt av, eller kördes av, någon gammal nationalsocialistisk räv.
I övrigt önskar vi SWC all lycka i sitt arbete för att fånga mördarna.

Germaniaredaktionen

Läs även vår bok, där många nazister, kommunister och hitlerister av gammalt och nytt snitt får komma till tals om allt möjligt, däribland ovan påtalade herrar Robert Mugabe och Bratislava, såväl som Augusto Pinochet, Hugo Chavez, James Arlington och Erfwin Leijonmaahn IV.

Annonser

0 Responses to “Germaniaredaktionen såg Dr Mengele i Sydamerika”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Germania gavs ut 2008 på Hydra Förlag.

Germania är ett karaktärsdrivet, humoristiskt epos med liberal touche, en mörk satir som berättar om en tillvaro inte olik vår egen. I denna märkliga, skruvade värld sluter två forna antagonister en ohelig allians, och inget blir sig någonsin mer likt.

Den nyfikne kan avnjuta de första tre kapitlen här på bloggen: Läs direkt!


null


.
Germania på Bokus.
Germania på Adlibris.
Debutantporträtt med halva författarparet i SydSvenskan: Gör det ont när kroppar brister?

Sagt om Germania

"(Jag) kan garantera underhållande och bisarr läsning som överraskar, men som ändå känns märkligt bekant."

Johan Norberg, författare och globaliseringsvurmande tankesmed.


"För den som vill roa sig och lyssna till samhällssatir med liberala undertoner så finns Germania att lyssna till."

Fredrick Federley, centerpartistisk riksdagsledamot.


"Projekt av detta slag brukar aldrig överleva bakfyllan, men detta är ett undantag."

Andreas Bergh, nationalekonomisk fil dr och välfärdsforskare.


"Er bok är ett illa skrivet skämt som försvarar SSveriges (sic) utsugning av tredje världen."

Aporna, maoistisk bloggare.

Prenumerera på bloggen

Annonser

%d bloggare gillar detta: