Germania förlöjligar diktatorn Robert Mugabe


Birgitta Ohlsson och Labours parlamentsledamot Kate Hoey vill på dagens Brännpunkt att Robert Mugabe skall fängslas när han kommer till Europeiska och Afrikanska Unionens toppmöte. Herr Mugabe är alltså mannen som förvandlade Afrikas kornbod till Mordor:

Välkomna till en ekonomisk misshushållning med en galopperande inflation på 8000 procent, över 80 procent arbetslösa och där tre miljoner av landets tolv miljoner invånare redan beräknas ha lämnat landet.

Välkomna till landet med världens lägsta medellivslängd, 34 år för kvinnor och 37 år för män, en fjärdedel hivsmittade och där en tredjedel av befolkningen är beroende av livsmedelshjälp via biståndsorganisationer i just Zimbabwe, som tidigare kallades Afrikas kornbod.

Det krävs ärligt talat betydligt mer än bara en slö ledare för att åstadkomma en dylik misär. Det krävs en ledare med ett uppriktigt engagemang för den socialistiska saken, och sitt folks sak, en Afrikas Hitler för att citera honom själv:

I am still a Hitler of their time. If Hitler fought for the justice of mankind, many nations would not have fought against him.
”Hitler in Zimbabwe has one objective — sovereignty for his people, recognition of their independence and their rights to freedom. If they say I am Hitler, let me be Hitler ten-fold and that’s what we stand for.”

Det är precis den här typen av uttalanden, fulla av inkonsekvenser och historiska referenser utan täckning, som gör att den gode herr Mugabe kan spela en så utmärkt biroll i det liberala eposet Germania, i vilket han figurerar tillsammans med ett icke föraktligt fåtal av världens nu levande despoter. Jag vågar dock påstå att ingen har en sådan strålglans som denne Zimbabwes röde konung, eller ett så välsmort munläder. Vem vet, om vår roman blir den succé vi tror att den kommer att bli kanske den litterära Mugabe blir lika känd som sin förlaga?

Fram till dags dato har tolv kapitel av Germania publicerats, i text- och ljudboksversion här på sidan. I panelen till höger kan ni se vad andra tycker om vårt verk. Herr Mugabe figurer gör sina mest minnesvärda framträdanden hitills i kapitel 2 och 8, och kommer i sin egenskap av att vara en stor författar- och läsarfavorit att dyka upp många gånger längre fram. Missa inte detta tillfälle att skratta åt ett av världshistoriens största kräk. Väst är alldeles för ryggradslöst för att sätta honom bakom de galler han förtjänar att placeras, men humor är en lindring så god som någon mot denna oförrätt.

Niklas Elert

Tidigare: Germania förlöjligar diktatorn Hugo Chávez
Sveriges ambassadör i Zimbabwe utpekas som landsfiende. Och nu attackerar Mugabe hela Sverige.

Annonser

1 Response to “Germania förlöjligar diktatorn Robert Mugabe”  1. 1 Germania förlöjligar diktatorn Fidel Castro « Germania Trackback vid december 11, 2007 kl. 5:55 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Germania gavs ut 2008 på Hydra Förlag.

Germania är ett karaktärsdrivet, humoristiskt epos med liberal touche, en mörk satir som berättar om en tillvaro inte olik vår egen. I denna märkliga, skruvade värld sluter två forna antagonister en ohelig allians, och inget blir sig någonsin mer likt.

Den nyfikne kan avnjuta de första tre kapitlen här på bloggen: Läs direkt!


null


.
Germania på Bokus.
Germania på Adlibris.
Debutantporträtt med halva författarparet i SydSvenskan: Gör det ont när kroppar brister?

Sagt om Germania

"(Jag) kan garantera underhållande och bisarr läsning som överraskar, men som ändå känns märkligt bekant."

Johan Norberg, författare och globaliseringsvurmande tankesmed.


"För den som vill roa sig och lyssna till samhällssatir med liberala undertoner så finns Germania att lyssna till."

Fredrick Federley, centerpartistisk riksdagsledamot.


"Projekt av detta slag brukar aldrig överleva bakfyllan, men detta är ett undantag."

Andreas Bergh, nationalekonomisk fil dr och välfärdsforskare.


"Er bok är ett illa skrivet skämt som försvarar SSveriges (sic) utsugning av tredje världen."

Aporna, maoistisk bloggare.

Prenumerera på bloggen

Annonser

%d bloggare gillar detta: