Sudanesiska muslimer tycks gilla förtrycket

Skrev igår ett nu ganska omdebatterat inlägg om hur muslimska förbund i Storbritannien stod upp mot förtrycket, och fördömde fängelsestraffet mot Gillian Gibbons, som skal ha låtit en elev i Sudan döpa en nallebjörn till Muhammed.

Tydligtvis verkar nu ett flertal muslimer boende i Sudan löpa med tyranneriet mer än vad den Shariabaserade domstolen själv tycks mäkta med: de kräver att lärarinnan skall dödas. Ja, till och med förtryckarna i Khartoum kanske ramlar av stolen i chock över hur effektivt de spridit sitt gift. Det yttersta straffet, tydligen, för att ovetande ha smädat en religion hon inte erkänner sig till. Jag undrar vilken rättslig princip som de anser är tillämplig. Handlar det om proportionell vedergällning inom ramen för en straffsanktion, i likhet med öga för öga tand för tand? Kanske det, det är svårt att bli förvånad i situationen vilka principer som dessa dårar vill efterleva.

Noteras bör att jag knappast tror att en majoritet av muslimerna i Sudan förespråkar dödsstraff för detta ”brott”. Det faktum att en sådan opinion ändå vaknar till liv och skriker ut sina krav, förstärker dock bilden av att muslimer boende i Väst, som fördömer till och med fängelsestraffet, söker och letar efter ett sätt att kunna leva religiöst, utan att det inverkar på någon annans frihet. Mycket jobb återstår, såklart, men sökandet och anpassningen är en bra början.

I vilket fall långt mycket mer konstruktivt än det råbarkade våldsmaskineri som en Shariagrundad fascistisk statsmakt oundvikligen sätter igång. Dessa livsföraktande idioter, som kräver att omgivningen ofrivilligt bugar framför Muhammeds fötter, kunde nog må bra av att avsättas. Det är nog trots allt dags att invadera.

Jonas Sigedal

Den sudanesiske presidenten diktatorn medverkar redan i kapitel 2 av Germania, där han föreslår ett djurens parlament för att ytterligare kunna inskränka folkviljan. Han förutsätter väl att djuren röstar med honom…

Annonser

5 Responses to “Sudanesiska muslimer tycks gilla förtrycket”


 1. 1 Olbap november 30, 2007 kl. 8:47 e m

  Fredens religion har gjort det igen! Vänstermedia och terroristbelackarna inom media, politik och kultur slår dövörat till och är tysta som muren. Vad var det sjålvaste Lenin kallade dessa människor nu igen? Nyttiga idioter… som bereder vägen för ett mörker ur vilket Västerlandet aldrig mer kommer att vakna ur. Hur? Massinvandring och mångkulturalism samt kulturell och moralisk relativism.

 2. 2 Alexander november 30, 2007 kl. 10:29 e m

  Det kanske kan låta reaktionärt eller fördomsfullt, men det bästa vore kanske att evakuera alla västerlänningar och icke-muslimer från de här områdena innan masspsykosen får nya tragiska konsekvenser.

  Jag har svårt att greppa hur det kan finnas så hjärntvättade individer att de ser det som lämpligt att avrätta en lärarinna för att hon tillät sina elever att rösta fram namnet på en nalle.

 3. 3 lisa december 1, 2007 kl. 3:08 e m

  Man far tydligen inte kalla en nallebjörn för vad man vill längre.

  De ser det som en skymf att en icke-mänsklig varelse ska fa bära den ärade profetens namn.

  Men var gar gränsen, kan man undra? Jag har nämligen sett bade en och annan Muhammed som ser mindre mänsklig ut än ett djur eller leksak. Ska deras föräldrar fa piskrapp för att de vanärat profeten genom att döpa sina stackars fula barn till Muhammed??

 4. 4 darrenj december 1, 2007 kl. 5:43 e m

  Jag hålla med Alexander.
  I ett land av otroligt fattigdom, svält och folkmord som Sudan har folk faktiskt tid att konstatera över sån. Den ända dem har är deras religion. Dem uppskatta inte vad andra gör för att hjälpa. Alla vi (icke muslimska européer) borde evakueras.
  Darren

 5. 5 McCoy december 1, 2007 kl. 9:35 e m

  Det som händer i Sudan är ett symptom på islams inneboende militanta farlighet och den generellt låga bildningsnivån hos Sudans befolkning.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Germania gavs ut 2008 på Hydra Förlag.

Germania är ett karaktärsdrivet, humoristiskt epos med liberal touche, en mörk satir som berättar om en tillvaro inte olik vår egen. I denna märkliga, skruvade värld sluter två forna antagonister en ohelig allians, och inget blir sig någonsin mer likt.

Den nyfikne kan avnjuta de första tre kapitlen här på bloggen: Läs direkt!


null


.
Germania på Bokus.
Germania på Adlibris.
Debutantporträtt med halva författarparet i SydSvenskan: Gör det ont när kroppar brister?

Sagt om Germania

"(Jag) kan garantera underhållande och bisarr läsning som överraskar, men som ändå känns märkligt bekant."

Johan Norberg, författare och globaliseringsvurmande tankesmed.


"För den som vill roa sig och lyssna till samhällssatir med liberala undertoner så finns Germania att lyssna till."

Fredrick Federley, centerpartistisk riksdagsledamot.


"Projekt av detta slag brukar aldrig överleva bakfyllan, men detta är ett undantag."

Andreas Bergh, nationalekonomisk fil dr och välfärdsforskare.


"Er bok är ett illa skrivet skämt som försvarar SSveriges (sic) utsugning av tredje världen."

Aporna, maoistisk bloggare.

Prenumerera på bloggen

Annonser

%d bloggare gillar detta: