Opinionssiffror

Den borgerliga alliensen ligger nu rejält efter, om man skall tro den Temoundersökning som presenteras i Dagens Nyheter.

Det är svårt att dra några slutsatser av sådana här undersökningar, men ändå tycker jag att det är lite märkligt. Regeringen genomför ju i en väntad takt ungefär det som man har gått till val på, ekonomin utvecklas bra och framtidsoptimismen är stor. Dessutom har socialdemokraterna fått en ny partiledare som vi alla vet, den i mitt tycke fullständigt inkompetenta och opålitliga fru Sahlin.

Mona Sahlin har alltid varit en politiker som slängt ur sig märkligheter utan att ta ansvar för det, för att dagen därpå ändra sig. Hon har liksom alltid kommit undan med att hon är mänsklig och vanlig; som oss alla andra kan hon slarva och göra fel men ändå bli förlåten. Detta är inte något särskilt högt ideal att ha om en partiledare, och jag är övertygad om att hon kommer att täras hårt i det kommande. Att Mona Sahlin skulle växa till sig och kunna ta kommandot i en valrörelse, det håller jag för högst otroligt.

Antagligen är det säkerligen så, att socialdemokrati är normalläge i Sverige, och att det måste till något lite extraordinärt, för att borgarna skall vinna. Nu när det varit ganska lugnt ett tag och politiken rullar på som vanligt, så återvänder opinionen till normalläget. Det borgarna skall fokusera på är därför istället hur man skall återta opinionen. Hur fortsätter man ägna sig åt samhällskritik trots att man har regeringsmakten? Hur skapar man de där extraordinära omständigheterna som krävs?

Någonting borgarna behöver är något man mycket effektivt hanterade under valrörelsen, nämligen medieutrymmet. Man behöver också någonting så intressant i det långa loppet som bildandet av en allians var då. Mycket av nyhterna fokuserade på att alliansen enats i någon ytterligare fråga, och man kunda pumpa ut positiva nyheter på detta sätt.

Det kanske är dags att fördjupa det borgerliga samarbetet, och skapa ett forum för långsiktig borgerlig samverkan av historiska mått, nämligen ett borgerligt parti? Kalla det gärna Högerpartiet, det skulle vara så härligt provocerande!

Jonas Sigedal

Annonser

0 Responses to “Opinionssiffror”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Germania gavs ut 2008 på Hydra Förlag.

Germania är ett karaktärsdrivet, humoristiskt epos med liberal touche, en mörk satir som berättar om en tillvaro inte olik vår egen. I denna märkliga, skruvade värld sluter två forna antagonister en ohelig allians, och inget blir sig någonsin mer likt.

Den nyfikne kan avnjuta de första tre kapitlen här på bloggen: Läs direkt!


null


.
Germania på Bokus.
Germania på Adlibris.
Debutantporträtt med halva författarparet i SydSvenskan: Gör det ont när kroppar brister?

Sagt om Germania

"(Jag) kan garantera underhållande och bisarr läsning som överraskar, men som ändå känns märkligt bekant."

Johan Norberg, författare och globaliseringsvurmande tankesmed.


"För den som vill roa sig och lyssna till samhällssatir med liberala undertoner så finns Germania att lyssna till."

Fredrick Federley, centerpartistisk riksdagsledamot.


"Projekt av detta slag brukar aldrig överleva bakfyllan, men detta är ett undantag."

Andreas Bergh, nationalekonomisk fil dr och välfärdsforskare.


"Er bok är ett illa skrivet skämt som försvarar SSveriges (sic) utsugning av tredje världen."

Aporna, maoistisk bloggare.

Prenumerera på bloggen

Annonser

%d bloggare gillar detta: